18.7.2006
Tottelevaisuudessa päästiin harjoittelemaan hyppyäkin pitkästä aikaa. Ruvennut haukkumaan ja vinkumaan hyppyä suorittaessaan, en ymmärrä mitä pitäisi tehdä. Ruudussa onnistui kaksi kertaa peräkkäin lähetys ruutuun, jossa ei ollut palkkaa (kuppi kyllä) - jäi seisomaankin keskelle ruutua ja sai palkan siihen.
 
17.7.2006
Metallikapula pakotettiin taas suuhun. Otti muutaman askeleen kapula suussa ja luovutti sen edestä, mutta aivan selvästi inhoaa koko kapistusta.
 
14.7.2006
Tottelevaisuudessa metallikapulan harjoitelua muutama kerta - ei se siitä tykkää. Maahanmenon nopeus alkanut parantua palloharjoittelun avulla, kaukokäskyjä tekee oikein iloisesti ja nopeasti takapalkkan kanssa. Noudossa satunnaisesti istu -käskyn kanssa ja suoraan heitosta noutaen. Vauhti alkaa lisääntyä...
 
13.7.2006
Aihkille hankittiin metallikapula. Harjoitus aloitettiin samoin kuin puukapulan kanssa: Aihki istuu edessä ja kapula laitetaan vähäksi aikaa suuhun, kehutaan, otetaan pois ja annetaan makkaraa. Tämä tehtiin kaksi kertaa ja alistuneesti se piti selvästi vastenmieliseltä tuntuvaa kapulaa suussaan - mutta piti.
 
11.7.2006
Tottelevaisuutta Maarit Pirisen ohjaamana. Seuraamiset, jäävät liikkeet ja luoksetulo kohtalaisia, kaukokäskyihin ohjeeksi lopettaa aina istumiseen, koska on alkanjut ennakoida maahanmenoa - ja joskus takapalkkaus istumisesta. Noutoa ei otettu, ruutuun meni nätisti.
Liikkeestä maahanmenon opettelu aloitettu liikkeen nopeuttamiseksi taas pallon kanssa ja käsimerkillä. Samoin noudon harjoittelu tehdään ilman istu -käskyä, jotta sekin tulisi nopeammaksi.
 
1.7.2006
Tottelevaisuuskokeessa Hämeenlinnassa, tuloksena 154 pistettä. Paikallaanolo ja luoksetulo onnistuivat hyvin, loput liikkeet menivät vähän sinnepäin, "varmoissakin" oli epävarmuutta osin ohjaajan onnettoman käskytyksen takia, osin siksi, että Aihki selvästi alkoi jo lannistua kuumuudesta ja odottamisesta. Mutta mikään liike ei mennyt nollille :)
 
29.6.2006
Tottelevaisuutta harjoiteltiin iltasella. Käytiin läpi kaikki avoimen luokan liikkeet ja lopulta jokainen liike onnistui ainakin suunnilleen oikein. Kovasti epävarmoja suoritukset kyllä ovat, joten kokeesta voi tulla ihan mitä vaan...
 
26.6.2006
Agiltyharkoissa ratana oli SM-kisojen yksilöhyppyrata. Ensimmäisellä kierroksella rata tökki ohjausvirheitten takia - koira unohtui taakse, valssi unohtui tekemättä... Toisella kierroksella Aihki teki radan ilman ratavirheitä, vaikka aika ei varmaan olisi riittänyt. Haki kepitkin vaikeasta kulmasta ja meni ne ja koko radan reippaasti ja haukkumatta.
 
24.6.2006
Tottelevaisuusharjoituksia: Viikon päästä tokon joukkue-SMkilpailuun, ensimmäiseen avoimen luokan kokeeseen. Harjoiteltiin iltalenkin lomassa avoimen luokan liikkeitä raunioradalla. Hyppy onnistui kaksi kertaa kolmesta: epäonnistuneessa hypyssä meni istu -käskyllä maahan - hypyn jälkeen istuminen vielä epävarmaa muutenkin. Kaukokäskyt onnistuivat hienosti, tehtiin koko sarja jonka jälkeen sai palkaksi pallon taakse heitettynä.  Liikkeestä seisomaan jääminen ja paikallaanolo olivat onnistuneita suorituksia, molemmista pallo palkaksi. Liikkeestä maahan menee edelleen hitaasti, mutta menee. Luoksetulon pysäytyksessä pysähtyi nopeasti kun kädessä oli pallo, ilman palloa pelkällä käskyllä eteni metrin verran käskyn jälkeen. Seuraamisessa käännökset vähän väljiä ilman nameja, namit kädessä tiiviitä. Seuraa innokkaasti. Loppupalkkana pallon heittelyä.