Hukkaharkoissa tänään Laura kadotti Taimin etsinnässä kintaansa puron varteen, ryteikköön. Taimi etsi ensimmäisenä ja lopuksi kahvien jälkeen päätettiin yrittää etsiä kinnas. Lähdimme vähäisessä lumessa äkyvää jälkeä ja pyysin Aihkia etsimään esineen.Etenimme vähän matkaa, mutta kadotimme jäljen ja ajauduimme aika kauas alueelta, jossa Taimi oli etsinyt. Proa seraten yritimme etsiä jälkeä uudelleen - Aihki hujelteli ties missä. Lopulta löysimme jalanjälkiä ja kutsuin Aihkin luokseni. Näytin sille jälkeä ja sanoin "etsi esine". Aihki lähti kono maassa, selvästi pitkin jälkeä, joka oli pari tntia vanha. Me kadotimme taas jäljen vähälumiseen pimeään ryteikköön ja etenimme hitaasti puron suuntaisesti, siitä mutaman metrin päässä. Aihkia ei näkynyt, enkä sitä edes huudellut. Sitten melkein pron rannalta, noin viisi metriä meistä takaviistoon alkoi kuulua Aihkin haukku ja Laura kääntyi siihen suntaan. Ja siellä ne olivat: Aihki seisoi kintaan edessä ja haukkui ilmaisuhaukkua!

Aihki on elämänsä aikana etsinyt ehkä ky´mmenkunta kertaa esineitä: polulle pdonneita hanskoja ja pari kertaa sienimetsään kadonneen hihnansa. Puolenkymmentä kertaa sille on tehty esineruutu. Jäljestämistä sen kanssa on kokeiltu muutaman kerran vuosien mittaan. Mutta niin se vain seurasi jälkeä ja ilmaisi esineen.

Aihkin tokokoulutus on ollut viikkoja tauolla jälleen kerran epäonnistuneen tokokokeen jälkeen.  Emännän motivaatio ei ole ollut korkealla. Nyt koira on kuitenkin alkanut ehdotella tokoilua lenkeillä ja muutaman kerran on jotain tehtykin. Täytyy kattoa.

Itsenäisyyspäivän agilitykisoihinkaan ei päästy. Emännän vanha tapaturman seurauksena saama polven nivelrikko äityi yhtäkkiä niin pahaksi, että tavallinen kävely onnistui kun oikein varovasti astui. Se vähän harmitti, Aihki kun on tehnyt harkoissa oikein hyviä ratoja. Kepit onnistuvat ihan säännöllisesti eri kulmista ja puolilta, takaaleikkaus alkaa olla rutiinia ja vauhti on ihan reipasta. Onneksi polveen sai tehoavan lääkkeen, niin agiharkoissa edes pystyy käymään.

Ja etsinnässä, Aihkin intohimoharrastuksessa.